ipv6 ready


NAUI Slovenija

Kaj je NAUI?

Potapljaške kategorije

Sorodne asociacije

Povezave

Predstavništva NAUI po svetu

Kontakt

Termini potapljaških tečajev

Galerija


N
AUI je v novembru 2015 podaljšal ISO in EUF certifikat za 9 potapljaških nivojev do 2020-11-24

NAUI, nacionalno združenje inštruktorjev potapljanja (the National Association of Underwater Instructors), je neprofitno svetovno izobraževalno združenje, organizirano v skladu z zakoni države Kalifornije, USA. NAUI je bil ustanovljen leta 1959, prvi inštruktorski tečaj se je izvajal 1960. leta, v Hustonu (Texas).

1972 leta NAUI postane član tehnične komisije CMAS-a. 1985 leta iztopi iz CMAS-a, ker je CMAS hotel omejiti njegovo delovanje samo na področju USA. Istočasno se ustanavlja NAUI Internacional.
Z leti se odpirajo regionalni centri po celem svetu, kateri pripravljajo in prevajajo didaktično gradivo.

1996 leta kot posledica svoje razširjenosti po celem svetu NAUI menja ime v NAUI WORLDWIDE. NAUI sodeluje v mnogih programih po celem svetu za zaščito okolja ter zaščito flore in faune. NAUI je eno od prvih združenj, ki so odobrili uporabo mešanic in rebreatherja

Naloga NAUI-ja je, da napreduje po poti kakovostnega izobraževanja, tehnike ki so potrebne, da bi širša javnost lahko varno sodelovala v podvodnih aktivnostih, ter da izobražuje te ljudi v zaščiti in ohranjanju podvodnega okolja. Da bi se to doseglo, NAUI izobražuje, usposablja in razglaša voditelje potapljanja in inštruktorje, utrjuje osnovne standarde za različne stopnje potapljaških tečajev in nudi različne programe, proizvode in materijale, da bi pomagalo NAUI voditeljem potapljanja in inštruktorjem v nadzoru in izobraževanju potapljanja.


Glavni cilj NAUI-ja je izražen v motu združenja:
"Z IZOBRAŽEVANJEM DO VARNEGA POTAPLJANJA".


Kakovost izobraževanja, katero nudi NAUI inštruktor, je zelo pomembna za združenje, zato NAUI koristi različne metode ocenjevanja, da bi se spoštovali NAUI standardi pri izobraževanju. Kot pionir v izobraževanju potapljanja je NAUI razvil veliko programov in konceptov, kateri so sprejeti v celotni potapljaški industriji. NAUI se zavzema za napredek potapljaške varnosti, zato posodablja standarde in programe združenja.

Naštejmo nekaj slavnih in poznanih, ki so člani NAUI-ja:
Kevin Costner, Cameron Diaz, Tiger Woods (NAUI divemaster), večina najboljših univerz, fakultet in institutov v ZDA, kjer se študenti učijo po NAUI-ju, prav tako znameniti US Navy Seal Team, Special Forces, in astronavti NASA, pa tudi piloti elitnih Kraljevih Nizozemskih Zračnih sil
(Royal Dutch Airforce) na slikah spodaj .

Več o tem na: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Association_of_Underwater_Instructors
NAUI CERTIFICATE 2015   NAUI Slovenija Team